Om u zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn maakt deze website gebruik van cookies Cookie verklaring Privacy verklaring

Kunstgalerie Très Art, Breda

Arian v.d. Hoeven, de oprichter van Très Art, was al langere tijd geïnteresseerd in hedendaagse, moderne kunst van talentvolle kunstenaars. Na verkoop van zijn motorzaak, in 2000, kon hij zich volledig storten op zijn passie: nl. het vinden van deze kunstenaars en hun werk laten zien aan het grote publiek. Het eerste jaar in Breda was een roerig jaar, vele kunstenaars bezochten de ‘nieuwe’ galerie.

Het aanbod was zeer groot maar de kwaliteit was ook nog in een ‘beginnend’ stadium. In de loop van het jaar kwam de huidige formule boven drijven: het aanbod zo divers mogelijk houden met een wakend oog op de kwaliteit en prijs. Vele stijlen en evenzoveel kunstenaars maakten de galerie in Breda tot iets unieks. De exposities hadden een persoonlijke ‘touch’ en kunstenaars en potentiële klanten konden samen over hun ‘kunstpassie’ praten.

Toch miste er iets in Breda, het werd tijd om verder te kijken……

Na een jaar in Breda is Très Art  verhuisd naar Kaatsheuvel voor een bijzondere samenwerking met galeriehouder Theo Kuijpers. De combinatie moderne, hedendaagse kunst (Très Art) en klassieke kunst (Theo Kuijpers) leverde een uniek concept op voor vele kunstliefhebbers. In dit jaar hebben we een aantel zeer bijzondere evenementen georganiseerd. Très Art on Tour werd opgericht, deze ‘mobiele’ exposities waren vanaf het begin een succes. De beperkte ruimte in Kaatsheuvel noopte ons wederom naar een andere locatie uit te kijken. Via een projectontwikkelaar in Wijk en Aalburg, waar we een mobiele expositie verzorgde, tijdens zijn opening, kregen we een nieuwe kans op een uniek pand…

In 2003 verhuisde kunstgalerie Très Art naar Wijk en Aalburg: Een designcentrum van 2000 m2 welke gedeeld werd met een projectontwikkelaar. Iedere zondag open en vele mogelijkheden voor aparte exposities. Bedrijven vonden ook de weg naar Wijk en Aalburg dus menig bedrijf werd ‘aangekleed’ door Très Art. Toch na een jaar merkte we dat Wijk en Aalburg en het designcentrum niet de centrale plaats was die nodig was voor een galerie, vooral de bereikbaarheid moest beter. Dus weer op zoek naar een betere locatie….

2004 Très Art verhuist naar Zevenbergen! Na een toevallig bezoek aan Quatre Saisons, een voormalige stoomtimmerfabriek die bemand wordt door vele woonspecialisten, waren we zeer aangenaam verrast door de ambiance en de professionaliteit die hier heerste. De onderhandelingen liepen voorspoedig en de verhuizing was snel een feit.

2008 Quatre Saisons wordt DE STOOMFABRIEK!

Niet alléén een naamsverandering, ook het complete 'binnenwerk' is vernieuwd. Verruiming van de openingstijden (iedere laatste zondag van de maand geopend) en nieuwe bedrijven geven deze unieke locatie weer nieuw elan. Uiteraard kunt u hier nog steeds genieten van de bijzondere collectie van Très Art .

 

Begin 2010 opent Quatre Saisons weer zijn deuren. De samenstelling verandert iets, Home Heroes verzorgt het woongedeelte samen met Henk Ydo. Très Art breidt de galerie uit tot ruim 300m2. Zelfde locatie alleen met meer ruimte!

De uitgebreide collectie komt nu nóg beter uit!

Eind 2012 verhuist Très Art naar Breda! Ooit begonnen in Breda en ruim 10 jaar later weer terug. Op het Van Coothplein 38 betrekken we een ideaal pand voor een galerie. 250m2 kunst midden in het centrum van Breda. De collectie is ook gegroeid in de loop der jaren, kwalitatief en kwantitatief.

Zeker een bezoekje waard!

  • Kunstgalerie Très Art
  • Van Coothplein 38
  • 4811 NG Breda
  • Tel : 076 - 7630493
  • GSM : 06 - 28776156
  • E-mail: info@tresart.nl